Skip to main content

RUTOM Cargo B.V. is sinds haar oprichting in 2008 bezig om haar opdrachtgevers te voorzien van de best mogelijke logistieke dienstverlening.
Dagelijks zijn wij daarvoor onderweg met ongeveer 180 vrachtwagens, uiteraard zijn dit de meest moderne, veilige en vooral milieubewuste vrachtwagens.

Snelheid, flexibiliteit en betrouwbaarheid zijn onze kernwaarden.

Wij maken waar wat andere logistieke dienstverleners u beloven.

Transport

RUTOM Cargo B.V. vervoert zowel nationaal als internationaal FTL (Full Truckload) en LTL (Less than Truckload) zendingen. Onze specialisaties zijn voornamelijk lijndiensten alsmede het vervoeren van kwalitatief hoogwaardige producten waarbij onze focus ligt op snelheid, flexibiliteit en betrouwbaarheid.

RUTOM Cargo B.V. is een specialist in ad-hoc werkzaamheden door ons sterk oplossingsgericht team van kwalitatief goede medewerkers.

Warehousing

Voor tijdelijke of permanente opslagruimte kunt u bij ons terecht. RUTOM Cargo B.V. slaat uw goederen professioneel en vakkundig op. Door onze jarenlange kennis, ervaring en kwalitatieve faciliteiten kunnen wij iedere klant op de juiste manier faciliteren.
Wij beschikken over voldoende overdekte opslagcapaciteit.
U kunt bij ons terecht voor op- en overslag, in- en uitslag, orderpicking en voorraadbeheer.
Wij zorgen dat alle logistieke diensten die verbonden zijn met warehousing soepel verlopen.

Bestemmingen

Door onze performance en reputatie hebben wij inmiddels een hoogwaardig netwerk weten op te bouwen met dagelijkse vertrekken en korte doorlooptijden door geheel Europa.

Wat maakt ons zo bijzonder

Missie

RUTOM Cargo B.V. streeft naar een goede en duurzame relatie met onze opdrachtgevers.

Daarnaast stellen wij onze medewerkers centraal als een van de meest waardevolle toevoeging aan ons bedrijf.

MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) staat centraal bij RUTOM Cargo B.V.

Wij bieden onze opdrachtgevers dan ook CO2-neutraal transport aan.

Strategie

Wij richten ons als RUTOM Cargo B.V. voornamelijk op lijndiensten.

Onze specialisatie hierop, alsmede het feit dat wij al onze werkzaamheden in eigen beheer uitvoeren en daardoor een groot volume met flexibiliteit en leverbetrouwbaarheid kunnen aanbieden, maakt ons uniek in de markt.

Hierdoor kunnen wij alsmaar de meest efficiënte, effectieve, duurzame en concurrerende logistieke oplossing aanbieden aan onze opdrachtgevers.

Onze certificeringen onderbouwen dit.

Ons wagenpark

Alle werkzaamheden die wij verrichten verzorgen wij met onze eigen mensen en middelen.

Ons wagenpark bestaat uit:

  • Circa 180 trekkende eenheden, waaronder trekkers, combi’s, rangeer voertuigen alsmede vele LZV (Lang Zware Vrachtvoertuigen) combinaties.
  • Circa 420 getrokken eenheden, voornamelijk beveiligde gesloten opleggers.

Onze opleggers hebben wij veelal stand-by staan op klantenlocaties zodat we altijd snel en flexibel zijn.

Vervoerscondities

Uiteraard beschikt RUTOM Cargo over de juiste vergunningen voor het beroepsgoederenvervoer en alle benodigde verzekeringen om uw lading op een verantwoorde wijze te transporteren.

Op al onze werkzaamheden zijn van toepassing de Logistieke Services Voorwaarden (LSV), die op 2 april 2014 onder nummer 28/2014 door Transport en Logistiek Nederland ter griffie van de rechtbank Rotterdam zijn gedeponeerd, zulks met uitzondering van de daarin aangewezen, bevoegde rechter. In plaats van de rechter te Rotterdam is de rechtbank Oost-Brabant bevoegd om kennis te nemen van juridische geschillen tussen partijen. Op buitenlands vervoer is daarnaast de CMR van toepassing, op binnenlands vervoer de A.V.C. condities en op eventuele expeditie werkzaamheden de Fenex voorwaarden.